Waarom ik Evernote gebruik

Je hebt vast wel eens van Evernote gehoord. Zo niet, Evernote is een app waarmee je notities maakt, documenten in kunt dumpen, foto’s of tweets of wat je ook maar digitaal bezit en in de toekomst wellicht nog eens wil gebruiken opslaat en ordent.
Het goede nieuws is dat je al jouw informatie via iedere computer of smartphone kan benaderen. 
Grofweg kun je zeggen dat Evernote jouw notitieboeken met al jouw notities bevat.
Het enige wat je hoeft te doen is een notitieboek maken voor ieder onderwerp dat jij wil en deze vullen met notities. Net als vroeger met je kladblokjes en notitieboekjes.

Evernote is gratis, maar er is ook een premium versie 

Het mooie is: Evernote is gratis en bied ruim voldoende om profijt te hebben van de mogelijkheden.
Er bestaat een premium versie. Voor een 60 euro per jaar krijg je gebruik  in plaats van 60 MB upload per maand 10 GB per maand. Overigens is de totale opslagcapaciteit van Evernote onbegrensd. Ook in de gratis versie.
 

Productiever en creatiever

In 2016 ben gestart met de gratis versie. In de loop van de tijd gebruikte ik het in meer of mindere mate. 
Toen ik begin 2020 een nieuwe workflow en structuur ging gebruiken voor alle informatie die tot mij kwam werd Evernote, samen met wat andere hulpmiddelen, onderdeel van de dagelijkse workflow.
Het helpt mij naast andere tools enorm om productiever en creatiever te zijn. 
 

Evernote Tips

Ik ontdekte pas drie mogelijkheden die ik graag met je deel.
  • Nederlandse tekstherkenning in foto’s.  Lees alles over hoe Evernote tekst in afbeeldingen doorzoekbaar maakt.
  • Checkboxes (CTRL + SHIFT + C of via het menu: Opmaak- Te-doen). Handig voor doelijstjes.
  • Om mijn categorieën (tags) makkelijk beter te ordenen gebruik ik sinds kort leestekens om een onderverdeling van de categorieën te maken. Voor een hoofdcategorie gebruik ik een uitroepteken “!”. Voor een subcategorie een punt “.” Voor een status gebruik ik de hashtag “#”. Natuurlijk kun je ook andere leestekens gebruiken. Reuze handig! Op deze manier maak ik categorieën binnen categorieën waardoor mijn filterlogica beter werkt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.